Monday, November 12, 2012

RAKAN2KU FOREVER LONG

As salam..oulss..lama x hupdate sampai dah bersawang-sawang blog ni..semuanya bepunca dari si spider-men ni lah...asal kat bandar dah tak der tempat nak bergayut, pi bergayut pulak kat blog abg sudip melampau...

kan abang sudip dah cakap blog abg sudip ni sempit kau gigihkan jugakk...nak uat sawang kat sini..sengalll!!!!

ok..tajuk sharing is caring kit ary ni ialah Rakan2 baik abg sudipp....kowg nak kenal..x? xnk kenalpun abg sudip nak hupdate jgkk.....wekkk....

arghhhh..lawa..sangat pondan ni...arghhhhhh

1. my twin...yang suka menggedik kalau jumpa aku...aku sayang gila-gila kat dia...dia yang banyak bersama dikala aku sedang bersusah payah....susah senang kitaowg bersama...syg dia sesangat..nama dia Hazrul A.k.A Mista hazz

sory lah afiqq aku nak amik gambar kau yang elok skit....tapi kau tak approve lagi fren request aq sampai hati....

2. kawan lama aku sejak dari sekolah rendah sehingga la sekarang..bapa kali main putus2 kawan masa sekolah dulu...tapi kawan jugak sampai skunk....bila kira2 dh 15 tahun kawan dengan dia....perghhh memang kawan dunia akhirat laa layan citerpun sama citer charmedd...kitaowg mmbsr dgn citer tu..tapi dia dh xlyn dh charmed tpi bagi abg sudip...forever charmed... sekarang ni dia dh berkerjaya dekat BERNAMA dan uat PJJ dekat uitm shah alam...mmg terbaik la kau afiqq...

inilah mak hayam kitaowggg.....sayang u my bubu

3. ni antara kawan baik perempuan abg sudip yang first the first and only my bubu...love u <3 , <3 kalau nak hang out tak der dia msty mcm xjdy bnyk bnda...dia ni fotogenik....yang kenalkan dia pada abg sudip ialah mista hazz la....sejak dry tempoh perkenalan itu kami..menjalinkan hubungan yang sangat akrab...


dila and salman yang alwys the vogue the vastt..nampak mcm kapel kan tapi tak pun sebenarnya...hihihihihii

sayang kowggg!!! rindu kowggg!!! pttnya kita smbng stdy kat USM sama tapi rezeki masing2 kan....

4 & 5. mereka berdua ni adalah kawan2 baik abg sudip ketika di POLITEKNIK TUANKU SYED SIRAJUDDIN satu kelas, satu jiwa, satu hati, satu malaysia ohhhhh!!! satu malaysia....3 tahun kitaowg menjalinkn hubungan persahabatan yang akrab macam-macam drama berlaku dalam persahabatan kami....
yang belah kiri tu dila nama dia...seorang yang outspoken, garang tapi manja..suka gaduh ngn aku...tapi balik2 klu nk cry geng tuk karok ke jdy mc ke berlakon ke abg sudip la orangnya...heeee..syg dia....dia merupaka kwn baik abg sudip perempuan yang kedua.....and belah kanan tu..pondan violin...ahahahaha jgn mrh salman...dia ni pintar bab2 coding msa kat poly dulu..and kaki main violin...alhamdullilah dh bnyk lagu dia bole main skunk...kitaowg tnggal setaman je....so kalau masing2 balik cuti semester mmg xsah klu xlepak kat area setiawngsa tu kan salman...


6. arif - designer berkebolehan...diam tapi pedas mcm cili api klu bukak mulut..nmpk je mcm x sporting..tpy.pehhh klu dia dh gelak...kalah nyah3x kt lorong haji taib tu....ahaahahahha...he is my bff forever..wlupun dh jarang jumpa skunk...still syg dia

7. Nas - OUR mom...ahaksss...sb dia suka bgi kitaowg mkn...hee tq nas...for being such a great mom to us....nanti datang jenguk aku lagi kat USM k...lps tu bawa kan lasagnia...dia ni yang paling memahami aku ni macam mana orangnya..kan NASSS SAYANG NASSSS sesangat....


 
hah!!!! ini pondan rambut sagat tepi....ahahahaahahha

6. sayang gila2 kt dia ni...paling banyak cakap...paling brutal...paling tak tahu malu....and yang penting rambut dia stylo habiss bak hangg..paling bnyk2 perempuan kt USM ni dia paling cantik sekali ahahhahaahhaha......jangan mareee sara...love u...babe...

pondann...gedikkkk!!!!

7. ni..adalah kawan....baik abg sudip yang paling gila sekali dalam USM ni...and yang penting kalau ada masalah abg sudip msty cary dia tak tahu napa..tapi msty nk cry dia jgkk....mungkin dia paling gedik dengan abg sudipp...sb tu abg sudip syg dia sesangat.....kan syamim....heehehheheehhe

nampak tak...kekeclose san kami berdua....kowgg aderrr ahahahha

yang tengah tu fathin dia kawan kelas abg sudipp dekat USM ni..and dia yang membawa virus ohhhh!!!! pada group kitaowg ni....

yang penting apa yang abg sudip ingin katakan pada semua kawan2 abg sudip..ialah thnxx sebab SUDI HADIR DALAM DIRI ABG SUDIP SAYANG KORANG KETAT-KETAT!!!!!!

Thursday, October 11, 2012

lirik lady antebellum - just a kiss

as salam...oulsss....lagu tema blog abg sudipp...bulan ni is lagu dari lady antebellum - just a kiss...lagu ni ab sudipp sngt sb ada kesah..didalamnya..ahahahah..so enjoyyy ok...

lyin’ here with you so close to me
it’s hard to fight these feelings when it feels so hard to breathe
caught up in this moment
caught up in your smile
i’ve never opened up to anyone
so hard to hold back when i’m holding you in my arms
we don’t need to rush this
let’s just take this slow
just a kiss on your lips in the moonlight
just a touch in the fire burning so bright
and i don’t want to mess this thing up
i don’t want to push too far
just a shot in the dark that you just might
be the one i’ve been waiting for my whole life
so baby i’m alright, with just a kiss goodnight
i know that if we give this a little time
it will only bring us closer to the love we wanna find
it’s never felt so real, no it’s never felt so right
just a kiss on your lips in the moonlight
just a touch in the fire burning so bright
and i don’t want to mess this thing up
i don’t want to push too far
just a shot in the dark that you just might
be the one i’ve been waiting for my whole life
so baby i’m alright, with just a kiss goodnight
no i don’t want to say goodnight
i know it’s time to leave, but you’ll be in my dreams
tonight
tonight
tonight
just a kiss on your lips in the moonlight
just a touch in the fire burning so bright
and i don’t want to mess this thing up
i don’t want to push too far
just a shot in the dark that you just might
be the one i’ve been waiting for my whole life
so baby i’m alright, oh, let’s do this right, with just a kiss goodnight
with a kiss goodnight
kiss goodnight

Monday, October 8, 2012

Nisa whooo????

As salam...oulss...kowg kenal x nisa tutttt xnk sebut nama xbaik....sendiri tahulah yer sapa!!!! hah nak habaq mai ni..geram sesangat nie...adalah blogger yang telah mencemarkan nama blogger lain.....sampai sume org ckp blogger mmg mcm tu ke? blogger mmg suka berlagak diva ke??

!!!!!!!!!!!!!!HELLO!!!!!!!!!!!!!

diva yang baik mcm abg sudipp ni..xmcm tu ok!!!! no..sombong2x!!! 

!!!!!!ohhh!!!!!

abg sudip just nk tegur jela..yerr tak kesahlah setinggi mana ko dulu..n ko pernah popular dulu..ko kena ingat ko seiring dengan kami pelajar USM..jgn lah bajett sume org mampu kenal..kau...xkesahlah kau pernah kwn dgn artis ke...dgn siapa pun bila ada kat tempat org kita kena be humble...se humble yang bole....mungkin bermotif la..ko tulis mcm2 dlm blog ko...ko bukan dpt populariti ko dpat makianriti retiiii!!!!!

tengok abg sudip kawan ngan sultan xda masalah pun siap bersalam mcm ni lagi kalau jumpa

yoooo!!!! sulten!!!! yooo!!! shah izenjantan.......wahhhh!!! (nama aq bkan maintergeliat lidah ko nk sebut yerrrr)soryylah dulu tinggal kat nigeria kami berdua berkulit hitam so kena ckp gini!!!

jadyy pesanannya disini...jgn lah takbur dan bongkak dengan apa yang kita ada....jgnlah...kutuk tempat yg kita sedang berpijak skunk ni x mendatangkan hasillll yang lumayan..pun...ko nk dapatkan popular ko kt sini...ko kena bertanding dengan aq..tawww....

ohhhh!!!!! tanjat mak dengarr nokkk!!!!!

heheheheh...gurau je...just tunjukkan kerja yang baik....komitmen yang tinggi..lps tu ko xyah ssh nk lagi nk uat banner or carut2 psl tmpt ko berpijak skunk nie lagi...tuk dpatkan populariti...lagi..ok..org dtg cary ko lagi adalah..jemahhh ooiiii!!!!

apa sebut nama mak jemahhhh!!!! ni mak jemahhhh FEMES OKEYYYY!!!!!
DAH PANGGIL KENA BAYAR TAW..INGAT FREE KE??

!!!!!!!ohhh!!!!!!!

itu sjaa dari abg sudip...lelaki lindungan bulan..yang sentiasa cerah dengan cahaya nurr!!!! ohhhhh!!!!!




Keluarga Siaraya the besttt!!!

As salam oulsss!!! apa kabar ary ni...sun rise in the east....

tudiiiaaaa maiii dahh!!!!........ohhhh!!!! (perkataan baru belaja dry mmbr kt sini nama fb dia @nurul fathin) ahahhahaa....msty kowg tak fhm ke...

kriuk3x....apa yang abg sudip melalut nie...nak sya bacakan doa pembuka ke untuk abg sudipp ohhhh!!!

amboiii!!! budak ni mentang2x...ko pakai kopiah bagai tu ko ingat abg sudip tak taw...ko sebenarnya anak korea yang dtg menetap di malaysia...hamboiii!!!!(sebenarnya nak puji je sbnrnya muka dia mcm korea arghhhhhhhh!!!!! xleh terima kenyataan) ko baca doa mkn pun xlps lagi (logik la umur budak mcm ni xpandai baca doa sudipp oiiii!!!) 

saya bukan anak korea la..saya anak orang nigeria...kenapa abg sudipp tukar kewarganegaraan saya uwakkkkkkk!!!!!!

kerlass ko merintih mcm tu kan....nyah ko sana memondan tempat lain pulak...

haiyaaaa jgnlah..halau saya..jgnlah (kata tan) ohhh!!!! tetiba nama tan kua...

amikkk ko....xda pape..tan xda pape...!!!! ohhhhh!!!!!

ok...cut to the chest...bukan bermksd abg sudip nk kasar budak diats tady itu sekadar lakonan semata je..sbnrnya...kan adik sume...

betullll!!!!!....

bagus tunggu abg grad..ijazah sarjana muda (lakonan & pengarahan ) ni abg sudip amik kowg jady pelakon....kanak2 yg xkn memenangi apa2 anugerah pun ..hah!! mampu...heeeeee!!!!

so tajuk sharing is caring hary ni oulsss adalah..keluarga Siaraya the besttt!!! wahhh!!! dengar siaraya je....teringat kak fafau..kan...

cakkk!!! tanjat takk...hah!!!!!

perlu ke buat mcm tu pleasee...ok..tengok mulut..i mcm kila fairy tak...

banyak tul drama tuk memulakan...satu coretan kan..kowg ni suka tul interframe kan....eeeeeeee......!!!

!!!!!!!!!!!!!!SUDAH!!!!!!!!!!!!!

Hah!!!! diva x...marah orang mcm ni...kerlass ko sudipppp!!!!

oklah...bnyk sangat carut dh tuk ary nie...nk bgthu nie...abg sudip....masuk je kt USM 2 minggu lps tu abg sudip g temuduga untuk sekretriat convex (konvokesyen USM) masuk jabatan siaraya..masa temuduga mmg dupdapdup la kan...oulss tahu dia suh abg sudip mengacara kt situ jugak tuk promote pasal blood drive...tapy in englishh...!!!.habis je lps tu...rasa mcm zizan taw yang baru menang pengacara terbaikk tuuuu...!!!!!

hah!!! ada sesapa..sebut nama saya ke..haaaa!!!!!! ko rupanya sudippp....haaaa ko mampu...!!!

ohhh!!!!!

selama seminggu abg sudip berkampung kat tapak konvo...tu dan menyumbang kan suara abg sudipp yang merduu tu wahhhh!!! 

nampak aura pengacara tu..ahahahahhaha

puji diri sendiri..tawwww dan selama seminggu abg sudip bertemu dengan sume...pengacara2 yg berkaliber dan mampu pergi jauh...dan selama seminggu...terjalinnya satu ikatan kekeluargaan antara abg sudippp dan KELUARGA SIARAYA CONVEXXX 2012...i am glad to know every each of u...and that why u guys will always in my heartt!!!!! u guys are something that really special that happen in my life...




THANK YOU GUYY'SSSS!!!!

itu saja coretan dari abg sudip jejak lindungan bulan....ohhhh!!!!!


Thursday, September 13, 2012

Ditempat baru...!!!

As salam...abg sudip mintax maaf dah lama xhupdate story...kat kowg2x sume...abg sudip bz sangat kat tempat baru ni....haaaaaaa.....

skunk abg sudip dah jady student USM (UNIVERSITI SAINS MALAYSIA, APEX) mengambil jurusan
SENI HALUS (LAKONAN & PENGARAHAN)

nanty first production abg sudip nak panggil Aaron Aziz berlakon filem or teater abg sudipp...!!! arghhhhh Aaron!!! arghhhhh

kami sokong!!!! kami sokongg!!! kau sudipp

ahahahaha....ko pernah hanya bercita2 tapy dapat sokongan pemuda UMNO xkan...haaaaaa......

kos yang abg sudip amik nie....menjurus kepada mengajar kita mengenai seni teater, lakonan, pengarahan, gerak tari dan mcm2 lagi yang kowg sume nmpk di kaca TV or pawagam or teater abg sudip akan belaja...

lepas nie jady DIVA la abg sudipppp!!!! nak posing mcm nie lah bila dh femes nty ahahhaha

posing sambil ckp ko ADERRR!!! ahhahahahhhaa

budak kelas abg sudip 11 orang je....HuHuH xramai..even xramai pun kiitaowg ni HAVOC gila tawww....dan sekali lagi abg sudip diberi mandat untuk jady ketua kelas....alhamdullilah....ada je rezeki kat mana2 pun...:) yang penting kita yakin...alhamdullilah segala kesukaran bole diatasi....kan baby....

wahhhh!!! sungguh bermakna kata2 abg sudippp....wahhhh!!!!

dan sekali lagi abg sudip memanjatkan rasa kesyukuran kepada ALLAH SWT kerana memberi abg sudip peluang untuk meneruskan pengajian di peringkat yang lebih tinggi...alhamdullilah.....
dan kini telah official abg sudip bergelar pelajar APEX USM

selesai saja berita jam 7.30pm nak g mndy....nk solat maghrib.....byee....tunggu la entry lain pulak yerr nty....as salam....oulssss muahhh!!!!



Sunday, August 12, 2012

Papa proud of anak2 papa

As salam...

Calling all distinguish teater team forever gempaxxx PTSS..Bersama semarakkan Majlis Berbuka Puasa KTM bersama Rumah Perlindungan Kanak-Kanak Arau pada hari selasa 14 Ogos 2012 di Rumah Perlindungan Kanak-Kanak Arau, Main Hall. Its the month of giving and its time for us to encourage all of you to see and experience your own by mingling yourself with these unfortunate people..!! The concept of GIVERS GET! Tangan yang memberi dahulu will easily receive abundance! Marilah kita beramai-ramai semarakkan majlis ini dengan suasana penuh meriah! Salam Ramadhan dari Penyelarasa Kelab Teater dan Muzikal PTSS

video


papa sangat berbangga mempunyai anak2 didik yang sangat teacheable..macam u guy's...every each one of u is my pillar of success....and u will alwys be...may allah bless every each of u..will his might...

to orang2 lama, nafsu...stay focus...and stay until the end with this club...share all the knowledge that u gain from me... over the last 2 years of ur involvements...with all the new comer that u already recruits...don't waste ur year this year...make this year...be a splendid year that can bring up the name of our club and remember all challenge that we have gone through together....that will makes us strong as ONE.....forever..

HOLD THIS MOTO " TEATER FOREVER GEMPAXX" !!!!


Friday, August 10, 2012

Raya nak dekat dah!!!!




pejam celik pejam celik dah nak raya..lagi bape hari lagi kan...

cam ne ni uollss nak raya tapi abg sudip dintis....


mak abg sudip dah mula tunjuk2 kain langsir..tunjuk2 kaftan ala2 siti nurhaliza.

.tunjuk2 wonder bra..matilah ...

tp abg sudip dintis...tunggu bos nak bg bonus raya..

bagaikan menunggu acapan menjadi putih gitew...

ingat dulu mase kecik2..petik jari je mak belikan baju...kasut..

.sekarang bila dah versi2 adik2 ujung 20an ni..semua nak kena beli sendiri.
.azab tul kan...kang raya nak gak kena ulur duit raya kat budak2..
sekarang ni budak2 bg singgit pandai jeling2 nak lagi..
.dulu2 abg sudip 50 posen pun sebat...
                                          
happooorrrr!!!! sepuluh hengget je..give me another 20 plz...

bila citer2 ngan kawan abg sudip diorang selalu citer bila raya jalan ramai2 pi raya umah orang..yang x kenal pun main terjah je..janji dapat duit raya...buat muka bodo je..


abg sudip dulu x de pengalaman cam tu..sebab ape abg sudip ni ni kan jantan pemalu..

.kalau main jalan je umah orang ..tu dia kena libas ngan mak abg sudip...
.entah kenape x tau...bila abg sudip tanya mak abg sudip diam je..

eleh dalam ati abg sudip tau ape dia cakap

 " hello anak aq xda sowg pun buat pangai terjah umh 
owg without ada appoinmnt ok"....kan..
mati lah buat andaian cam tu...harus kena mintak ampun ni kan...

tapi bila raya paling abg sudip suka time raya ialah

 time bermaafan pagi raya adik beradik tu..
harus lah yang 1st salam mak abg sudip salam bapak abg sudip...
dr suasana gumbira terus sayu...
harus lah mak abg sudip n kakak abg sudip tukar mood jadi neng yatimah..
.ratu air mata katanya..mane tak nya sebeban dosa kau ..kan.... 
tu lah sape suruh melawan cakap laki...suruh beli barang dapur ko beli set pinggan acopal..senang raya nanti katanya...

                                                           

tu dia..sesi neng yatimah bermula

yang penting ni abg sudip pun feeling neng yatimah jugak...nak jugak....

mane tak nya abg sudip ni kaki memberontak mak n abah...haruslah mtx ampun...

ape pun bila dah abis bermaafakn ..tadah tangan duit raya lah ni..

.kan kumpul banyak2..ujung mak kita amik katanya nak simpankan.
.then duit tu mane pegi tak tau lesap...bila tanya jawabnya..
." tu baju raya kasut raya ko tu ingat beli pakai bulu"...
.kannnnn....kiranya ganti balik lah kan...hahahah..kelakar kan...

bila dah besar2 ni kalau beraya umah makcik2..

dah macam xde soklan lain nak tanya...antara soklan wajib sedara2 kita tanya...

1) ko keje ape...kat mane..pangkat ape..

2) ni soklan paling x best n malas nak jawab..." bila nak kawen"

kalau dua soklan ni di tanya macam nak lari laju2 je kan...tp itu lah lumrah dunia kan...


dulu2 bila time nak raya..mak abg sudip berlawan2 ngan jiran sape buat kuih paling banyak...time tu lah kuih entah ape2 thah di buatnya...asal banyak...

 adunan sama , mentega, gula tepung..gaul2 bakar...yang satu letak coklat..
yang satu letak ceri..yang satu letak manik2 thah ape tah..
asal nampak lain..bila rase..mmmm..same je...satu adunan lain bentuk..kretif kan...

ber tin2 kuih..mane simpan dalam almari..manekan bawah katil...tutup ketat2..x leh bukak sampai raya..takut lemau katanya...walhal takut anak2 bedal..kang x sempat nak raya...

                                                 
nampak je banyak..rasenya semua same

sekarang ni..tunjuk2 ujung jari je..siap...asal ko banyak duit...x pun click2 internet ..maybank2u..tup tup sampai...kelassss...kalau dulu jangan harap..

ko x buat xde lah kuih raya ko...nampak meletup je kuih ko..menarik..harga tip top.
.rase cam ketiak yenna..ape nak buat dah beli..hidang je lah..
yang makan bukan kita..tetamu...kalau x sedap x lah malu..beli katanya...kannn

kalau baju raya lak..tu dia..setahun seblum raya dah plan nak jahit...tu dia kurung moden..kurung kedah...burung lain kipas blakang...corak bunga.

.macam2 lah..siap yang ade puff kat bahu..wow..chantek sangat lah mase tu...
semua jahit sendiri..kalau nak tempah mahal..lepas tu semua baju mesti nak jahit tangan..tahan lama katanya..
                                                           
dulu corak2 cam ni soooo intrend..sekarang suruh buat alas meja pun ko x nak

sekarang ko jalan je kat jalan TAR berlambak..sepasang 20 30 hengget...

kalau kat mydin lagi lah..ko bawak 100 ko leh beli baju kurung seminggu raya.. kannn...

then sekarang pompuan2 dah feeling x nak pakai baju kurung..nak pakai kaftan..

nak feeling2 dato siti..walhal raut wajah ayati tasrip.. pedulik ape..yang penting baju aku macam siti...kau ade...biar lah kain x resap peluh pun..asal aku paling meletop...kan...
                                               
tadaaaa chantek x aku...

tu dia..mengimbau kisah raya dulu2 katanya...ape pun dunia dah makin maju..dulu lain sekarang lain...kalau xde yang dulu xde yang sekarang...


ape pun korang dah bayar zakat ke..buat penat je pose x bayar zakat..

 pi cepat...nak bayar tu pakai wangi2 skit..
kang amik tu reject zakat korang sebab korang busuk...
nak pi tu scaning2 skit bau mulut..
mau termeninggal amil tu bau mulut korang cam bau kaki kang...

selamat bersoping-sopingan raya uolsssss